Ett decennium av musik del två komma fem – January 12th, 2012

Åren 2006-2010 är inte lika lätta att destillera enskilda låtar från. Min musikkonsumtion är stor men det mesta är i form av mp3, till en del ska det sägas, från rippade skivor med DJ Random & Repeat som står för låtvalet. Ingen statistik finns, jag började aldrig använda last.fm. Nåja, hur som helst, here goes…

2006 Kingston Wall – I Feel Love från skivan Kingston Wall II. Av någon anledning fastnade jag hårt för detta finska 90-talsband med dess tragiska historia. Den här låten vet jag att jag lyssnade mycket på och jag föredrar den alla gånger framom Donna Summers original. Nuvarande KW-favoritlåt är antagligen Shine on Me från samma skiva eller så For All Mankind från skivan Tri-Logy. Köpte till och med alla tre CD:n år 2006.

2007 VNV Nation – Beloved från skivan Futureperfect. Den här låten kan jag lyssna på hur mycket som helst och är en av anledningarna till att jag upptäckte Funker Vogt och andra industrial band på nytt. Jag är sur att den här låten inte finns på Spotify, brukar ta den från Youtube eller så från den egenhändigt rippade mp3:an.

2008 Nina Rochelle – Happy från skivan Om Sverige Vill Ha Det Så. Lika som med Broder Daniel måste jag undermedvetet fått det här bandet och den här låten inbränd. Den här finns heller inte på Spotify, skivan finns men saknar flera låtar. Grrr! Nåh, har rippat skivan. Det här är en av de sista CD:na jag köpte.

2009 Deep Purple – Child in Time från skivan Deep Purple in Rock men även på nåndera av deras femtielva Greatest Hits-skivor. Antagligen världens bästa låt eftersom när man lyssnat den klart börjar den på nytt. Stapelvara i min spellista, ska lyssnas minst en gång i veckan.

2010 Funker Vogt – Red Queen från skivan Revivor. Den här skivan fanns på Spotify men ströks nångång i början av 2011. Banditer!

 

 

 

0 Comments
Posted in Musik

Comments are closed.