Två nya kameror till samlingen – April 10th, 2009

_igp0656Samlingen av kameror i skåpet växer… Häromdagen levererade min systers pojke ett par kameror till Åbo i samband med ett besök i annat ärende. Kamerorna hade antagligen min syster hittat på en loppis där uppe i plattlandet. Den första kameran, som syns till vänster, är en kompaktkamera, en Pentax Zoom 280-p. Det roliga är den inbyggda fjärrkontrollen som normalt sitter fast i ett spår på sidan av kameran. I övrigt som en normal 90-tals lite mer avancerad kompaktkamera. Kameran har film i (Kodak Gold – kanske med spännande exponeringar under tiden den var till salu på lopptorget? :-) ), och jag ska nog fota upp den och lämna in för framkallning.

_igp0660Den andra kameran är en mätsökarkamera från 1977. En Canon A-35 Datelux. Jag vet inte om den fungerar trots att den bara ska ha ett AA-batteri för att fungera. antingen är alla mina AA:n slut eller så är kameran sönder. Kamerans ljustätning är hursomhelst en enda smörja och det går inte att sätta film i den förrän man putsat upp den. Vilket jag nog gör om den är hel. I övrigt är den bra i skick, lite dammig bara.

_igp0661Datumet ställer man in på ett lite lustigt ställe IMO. Ovanpå linsen finns ett litet fönster med dag, månad och år och på sidan av linsen finns tre små hjul man kan snurra på. Datumet inpräntas på bilden vilket ju är mindre användbart, men en lite rolig implementation i alla fall.

0 Comments
Posted in Kameror

Comments are closed.