Projekt B – April 8th, 2009

B står för Björkheda, Kristinas sommarstugetomt på Innamo. På tomten står ett hus, eller stod ett hus kan man väl säga. Huset stod upprätt ännu 2005, vilket bilderna nere visar. Vintern 2008 rasade det samman och nu under sommaren 2008 började vi plocka i röran. Tanken är att få huset rivet helt och hållet under sommaren 2009, men får nu se, det går inte speciellt snabbt att göra det på två personer för hand…

Huset i sig är inte sådär jättegammalt, det är byggt nångång i slutet av 30-talet, men det kan hända att det användes stockar från ett äldre hus som fanns på plats på holmen på ett annat ställe i slutet av 1700-talet. Ifall någon av de gamla stockarna finns kvar och kan återanvändas tänker vi försöka göra det. Resten bränns nog, det mesta är fruktansvärt ruttet tack vare en målning med latexfärger någongång på 60-talet, samt ett läckande tak de senaste 30 årena (filttak på pärtor).

Nu till att börja med ska vi bygga ett redskapslider/vedlider på tomten så man har nånstans att förvara sånt som ska sparas, men det blir ingen stor historia, typ 15m² eller så. Vi far ut till Innamo redan till påsken för att besiktiga hur vårt provisoriska vinterskydd klarat sig, vi spände nämligen bara några billiga tunna presenningar över högen.


0 Comments
Posted in Foto, Innamo

Comments are closed.