Årets bild 2008 – February 14th, 2009

imgp1529Fotoklubben Pictura har varje år en tävling bland sina medlemmar som heter Årets Bild. Bilden till höger är mitt bidrag till den tävlingen. Tyvärr placerade den sig inte alls, men det är jag van vid. Min bildsmak och de övriga medlemmarnas stämmer sällan överens. Bristen på placeringar kan också bero på att jag oftast tar en impulsbild med väldigt lite planering före.

Bilden föreställer hursomhelst Amos Anderssons skrivmaskin i hans palats i Söderlångvik på Kimitoön och är tagen med min Pentax K10D med DA16-45 linsen. Den linsen har hyggliga macroegenskaper, i alla fall kort närgräns. Bilden är inte beskuren på något sätt eller annars behandlad, bara lätt skärpt. Den kunde ha vunnit på en lätt beskärning så att de översta knapparna försvunnit och att skärpan i bilden blivit mer centrerad. Kanske jag borde ha gjort den fyrkantig. Kanske.

Av Årets Bild fotografierna gjordes en utställning där varje fotograf fick en bild på kapaskiva med och “Tidningsmannens redskap” var mitt bidrag. Utställningen hänger under februari månad på Mansikkapaikka på Biskopsgatan i Åbo. Efteråt kommer utställningen att flyttas till Arkens aula. Gå gärna dit och se på bilderna, där finns många bra (21 bilder totalt om jag kommer rätt ihåg).

0 Comments
Posted in Foto

Comments are closed.